Dels inicis al 1970
L’any 1953, a recer de la parròquia de Sant Medir, neix aquesta històrica entitat del bàsquet català. El 1956 la secció s’integra a l’OAR (Obra Atlético Recreativa). Al principi, només un equip, però ben aviat se n’incrementà el nombre. Això va fer possible la construcció d’una pista nova, de ciment, situada al costat de l’església nova i de l’escola Sant Medir: una pista exterior amb grades per al públic, tot un esdeveniment en aquella època.
És l’any 1965 quan neix oficialment la Secció Esportiva Sant Medir com a Club: té com a prioritat proporcionar tots els nens del barri els mitjans per practicar un esport de forma que els ajudi en la seva formació tant esportiva com personal.
La temporada 1965-66, el Club es proclama campió de l’OAR en la seva primera categoria. La pista del carrer Constitució és considerada de les millors de l’època, de tal forma que equips com el RCD Espanyol, que juga a Segona Divisió Estatal, hi entrena i hi juga durant diverses temporades. Aquesta circumstància fa que es mantingui una afiliació amb el club blanc-i-blau.
Ben aviat, s’implanta el minibàsquet. La descoberta del minibàsquet va ser una eina ideal per a entitats com el Sant Medir, dedicades a la formació a través del bàsquet del jovent i la mainada del barri de la Bordeta. Una munió de nens tenen l’oportunitat de començar una pràctica esportiva que, per a molts, serà l’esport de la seva vida. Per primera vegada, s’inscriu un equip mini al Torneig HESPERIA (impulsor del Mini Bàsquet a nivell estatal) i se celebra el 1r Trofeu Sant Medir de Mini Bàsquet.
L’any 1967 es sol·licita l’ingrés a la Federació Catalana de Bàsquet, fent saber a l’OAR que els equips infantil, juvenil i sènior jugaran a l’esmentada Federació.



DEL 1970 AL 1990
El principi dels anys 70 serien una època gloriosa per als equips de la nostra entitat. Els equips infantil, juvenil i júnior es classifiquen continuadament per a les finals del Campionat de Catalunya, jugant contra adversaris del nivell del F.C. Barcelona, Joventut de Badalona, Manresa, Mataró, etc.

L’any 1975 s’assoleix per primer cop la categoria Regional i l’any 1979 s’obren les portes al bàsquet femení, per primera vegada a la història del Club. L’any 1982 es culmina un nou i molt important èxit: la construcció de la pista coberta al passatge Toledo, preludi d’un nou cicle d’èxits en els anys successius.
Entrenats per Josep M. Gannau, la temporada 82/83 s’aconsegueix l’ascens a Segona Catalana, la 83/84 es puja a 1a Catalana dirigits per Guillermo Eldracher i a final de la temporada 85/86, s’aconsegueix l’ascens a la Segona Divisió estatal amb Josep Lluis Solé d’entrenador. El diari El Mundo Deportivo menciona el nostre equip com a segon club de bàsquet de la ciutat de Barcelona. La temporada 89/90, l’equip obté la millor classificació de tota la història del Club: quart Classificat a Segona Divisió Estatal, només per sota de l’ACB i de Primera.
Del 1990 a l’actualitat
La dècada dels noranta és d’alts i baixos, ascensos i descensos, millors i pitjors classificacions, però sempre amb l’entusiasme de créixer i de continuar oferint un servei al jovent del barri, una premissa mai oblidada i ara recolzada per més de seixanta anys d’història i una impressionant feina feta.
A la temporada 91/92, el sènior masculí aconsegueix novament l’ascens a Segona Divisió Estatal. La Real Federación Española de Baloncesto no permet jugar al poliesportiu del passatge Toledo, en considerar-lo petit i perillós per a la integritat dels jugadors. Els equips sots-23 i sènior es traslladen a jugar els seus partits al poliesportiu Joan Miró. A partir de la temporada 93/94, l’equip se situa a Primera Catalana.
L’any 1999, en previsió de futur, s’estableix un acord amb l’escola Proa per fer servir les seves modernes instal·lacions i alhora donar suport a l’ensenyament del bàsquet a l’escola, amb els entrenadors del Sant Medir. L’acord és molt satisfactori per totes dues parts: la S.E. Sant Medir disposa d’un pavelló cobert, dues pistes descobertes, sis vestidors, locals, etc., mentre que els nenes i nenes de l’escola Proa disposen de l’estructura, l’organització i l’experiència esportiva i de gestió de la S.E. Sant Medir i dels seus entrenadors i passen a formar part dels equips inferiors de l’entitat, amb possibilitats de projecció de futur.
La temporada 2000/2001 és el primer any a les noves instal·lacions i es juguen partits els dissabtes i els diumenges. El Club té deu equips inscrits a la Federació Catalana de Bàsquet, a més de l’escola de bàsquet. La temporada 2003/2004 es celebra el cinquantè aniversari del Club, amb un seguit d’actes en els que hi participa molta gent vinculada a la S.E. Sant Medir, avui o en el passat.
Des de finals del segle XX, el barri de la Bordeta està experimentant una important transformació i volem que la S.E. Sant Medir en sigui el Club de referència, un Club històric que s’ha adaptat als temps actuals, treballant i engegant activitats i actuacions amb el lema i la missió de tots els seus anys de història: estar al servei dels joves del barri a través del bàsquet.